Skip Navigation

Rendelje meg most!

Ár: 2392.00 Ft
Mennyiség:
nyomtatás
Laurus Kiadó | Újdonságaink | Könyveink

Christopher Phillips: Szókratész-kávéház – Egy friss csésze filozófia

Ár: 2990 Ft
Kedvezmény: 20%
Online ár: 2392 Ft

239 oldal, puhafedelű
ISBN 978 963 88191 4 7„A ​Szókratész-kávéház csodálatosan mutatja be, hogy Szókratész kérdezői módszere hogyan és miért működik gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt.”
WASHINGTON POST

Christopher Phillips küldetést teljesít: feltámasztja a kérdések szeretetét, amelyet réges-régen, az ókori Athénban Szókratész keltett életre. „Phillips a filozófia diplomás Róbert bácsijaként járja az országot, kávéházakba, nyugdíjasklubokba, börtönökbe, könyvtárakba, napközi otthonokba, általános iskolákba, gimnáziumokba és templomokba látogat, és mindenhol életre hívja a kutakodás összetartó közösségeit” (Utne Reader). Phillips nem csupán a filozófiai gondolkodás alapvetéseit vezeti elő „lebilincselő, »filozófia hülyéknek« stílusú könyvében” (USA Today), hanem elmeséli, hogy mi inspirálta vándorprogramjának elindítására, és feleleveníti a legizgalmasabb beszélgetéseket, amelyek néha meglepő, sokszor mély gondolatokat tárnak fel a szerelem, a barátság, a munka, az öregedés és az élet egyéb nagy kérdéseinek jelentéséről. Ahhoz is tanácsokkal szolgál, hogy hogyan indíthatunk magunk is Szókratész-kávéházat a környezetünkben.

„Egy római költő szerint Szókratész volt az első, aki lehozta a filozófiát a mennyből a földre. Chris Phillips minden bizonnyal az első, aki kivitte a térre.”
NEWARK (NEW JERSEY) STAR-LEDGER
« vissza