Skip Navigation

Rendelje meg most!

Ár: 2880.00 Ft
Mennyiség:
nyomtatás
Újdonságaink | Könyveink

Jeffrey S. Young – William L. Simon: Steve Jobs és az Apple sikertörténete

Ár: 3600 Ft
Kedvezmény: 20%
Internetes ár: 2880 Ft

420 oldal, ragasztott
ISBN 978-963-88047-1-6Ez a könyv olyasvalaki titkos életéről szól, aki a legnagyobb hatású ember a technológia világában. Fölényes, előrelátó, despotikus és zseniális. Ki más lehetne az, mint aki három olyan meghatározó iparágban hagyta ott a kézjegyét, mint a számítástechnika, zeneipar és animációs filmek. Kevés olyan vállalkozó van, aki oly rövid idő alatt egy garázsvállalkozásból a világ vezető technológiai cégét építi fel. Azt, hogy ez hogyan sikerülhet egy kis intelligenciával, pimaszsággal, elszántsággal és némi ellenállhatatlan bájjal ötvözve, megtudhatjuk a könyvből.

„Ha a technológia egy versenysport lenne, akkor Steve Jobs egy nehéz természetű sztárkosaras szupersztár és egy szabálytalanságoktól sem visszariadó hokijátékos keveréke lenne, aki minden alkalommal használná az ütőjét, ha úgy érezné, hogy valaki rosszul bánt vele. De emellett a legjobb játékos is lenne. Lenyűgöző és feledhetetlen.”
Carol Mitch, Best Damned Sports Show

Ez a megingathatatlan és teljes mértékben külső behatás nélküli portré bemutatja mindkét oldalát Steve Jobs szerepének a Pixar animációs stúdió emlékezetes felemelkedésében, kezdve a Toy Story-tól egy sor olyan rajzfilmen át, amely megörvendeztette a közönséget világszerte a Disney-vel való tüskés szövetséggel a háttérben. A könyv felidézi a kesernyés viszonyt Jobs és a Disney elnöke, Michael Eisner között, amely egy valaha szoros együttműködést eredményezett a két cég életében.
A legdrámaibb és kétségkívül a legkielégítőbb Jobs eredményei közül a hamvaiból éppen éledező Apple újbóli elnyerése volt, éppen tíz évvel azt követően, hogy Steve-et kirúgták a cégtől, egy olyan puccs során, amelynek végrehajtására csak ő volt képes. A szerzők részletesen megvizsgálják a cég visszahódítását, Jobs újjáélesztési lépéseit benne a népszerű iMac számítógéppel, amely átformálta az iparágat, majd a kultúrát.
A könyv kötelező olvasmány azoknak, akik meg akarják érteni a modern digitális kor születését és alakulását, majd újraalakulását a korszak egyik legbefolyásosabb személyisége jóvoltából – három iparág mestere ő: a filmiparé, a zeneiparé és a számítógép iparé. A könyv a jövő megértése a múlt megismerése útján a Digitális Király, Steve Jobs jelenében.

Tartalom

Előszó

Első rész – Virágzás és hervadás
1. Gyökerek
2. Cég születik
3. Legyünk kalózok!
4. A bukás tudománya

Második rész – Új kezdetetek
5. A következő lépés a NeXT
6. Szórakoztatóipar
7. Ceremóniamester

Harmadik rész – A Jövő iránya
9. A mogul
10. Úttörő utakon
11. iPod, iTunes – tehát vagyok
12. Titánok ütközete
13. Főműsorszám

Utószó

Fordítói kiegészítés

Köszönetnyilvánítás Jegyzetek Név- és tárgymutató
« vissza